FFB_LOGO-1.jpg

1.  A Freedom for Birth - Legyen szabadság a szülésben, születésben!  című, 60 perces dokumentumfilm a várandóssággal és a szüléssel kapcsolatos sürgető emberi jogi kérdéseket feszegeti.

A világ számos országában, nők a saját testük feletti önrendelkezési alapvető emberi jogukat nem gyakorolhatják. Nem választhatják meg a szülésük hogyanját és helyszínét. Előfordul, hogy azokat a nőket, akik kitartanak a természetes szülésük mellett, császármetszésre kényszerítik vagy megfenyegetik, hogy ha továbbra is ellenállnak a gyermekvédő szolgálat elveszi tőlük az újszülött babájukat. Számos országban, ha a szülő nő bábával kísért otthonszülést választ a bábát bűncselekmény vádjával tartóztatják le. Geréb Ágnest pedig még előzetes letartóztatásba is helyezték emiatt. A Legyen szabadság a szülésben, születésben! című dokumentumfilm a várandósgondozás és a szülészeti ellátás radikális megváltoztatásáért kiállt. A szülő nők emberi jogainak megsértése meg kell hogy szűnjön. A nőknek kijáró döntési szabadság a szülés hogyanjáról és helyszínéről váljon valósággá a gyakorlatban is.

2. Világpremier 2012. Szeptember 20.-án.

Helyi aktivisták szervezésében a világban 1000 vetítés szerveződik ugyanezen a napon, vagy a körül, a következő országokban:

Anglia, Wales, Scotland, Northern Ireland, Írország, Németország, Franciaország, Dánia, Spanyolország, Görögország, Olaszország, Norvégia, Hollandia, Svédország, Switzerland, Ausztria, Lengyelország, Bulgária, Horvátország, Szlovénia, Szlovákia, Szerbia, Belgium, Magyarország, Svédország, Finország, Iceland, Oroszország, USA, Kanada, Mexico, Kolumbia, Brazilia, Argentina, Chile, Uruguay, Panama, Ausztrália, Új Zealand, Malaysia, Philippines, Kína, Dél Afrika, Kenya, Israel, Palesztína, UAE, Kuwait, Dubai and India

 

3. A DVD feliratozva 17 nyelven érhető el.

Angol, Magyar, Francia, Német, Görög, Olasz, Spanyol, Portugál potugál, Braziliai portugál, Hotrváth, Szlovák, Szlovén, Lengyel, Kínai, Orosz, Bulgár és Holland

 

4. A filmben több mint 40 világszínvonalon elismert szakértő szólal meg, közöttük:

Szerzők: Ina May Gaskin, Sheila Kitzinger, Michel Odent, Sarah Buckley, Robbie Davis-Floyed

Akadémikusok: 6 Szülészeti és Bába professzor, 1 szülészprofesszor

Orvosok: 3 gyermekgyógyász, 1 perinatológus

Jogászok: 5 emberi jogi jogász (Nagy Britanniából, Amerikából, Magyarországról)

Szülésznői és Bábai Szervezetek Vezetői:

A Királyi Szülésznői és Bábai Kollégium

Szülésznők és Bábák észak Amerikai Szövetsége

Kanadai Szülésznők és Bábák Egyesülete

Amerikai Ápolónő-Szülésznők Egyesülete

És még több vezető szülészmő és bába, dúlák, és aktivisták.

 

5. A filmmel kapcsolatos logos pólók, autó matricák, bögrék, kitűzők, francia kártya, nyakkendő stb. a következő oldalon vásárolhatók meg:

http://www.zazzle.co.uk/oneworldbirth

A bejegyzés trackback címe:

https://blossom.blog.hu/api/trackback/id/tr954763193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása